Dudak Dolgusu Nedir Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu tam olarak nedir?

Gelin, dudak dolgusuna ait olmayan bir özellikle açıklamaya başlayalım:

Kalıcılık: Dudak dolgusu kalıcı değildir. Yalnızca 6 ay ila 12 ay kadar süre etkilidir.

Doktorların önerdiği dolgu maddesi genellikle Hyalüronik Asit içerikli olanlardır. Hyalüronik asit; dudaklara enjekte edildiğinde onlara belirli bir süreliğine hacim ve kontur veren, vücutta doğal olarak da bulunan bir çeşit şekerdir.
Hyaluronik asit, insan vücudunda bulunan doğal bir maddedir. Cildi tutan bağ dokusunun üretimini uyarır (kolajen). Yaşlandıkça vücudumuzda, hyaluronik asit ve kolajen üretimi azalır. Bu da, yüzde sarkmaya ve kırışıklık görünümünün oluşmasına neden olur.
Dudak dolgusu sırasında doktorunuz, tedavi edilecek noktaları belirler ve hedef noktalara bir kanül yardımıyla dolgu maddesini enjekte eder.

Ayrıca eşit dağılım sağlamak ve şişme ihtimalini azaltmak için bölgeye hafif bir şekilde masaj yapabilir.
Dudak dolgusu, dolgu enjeksiyonları arasında en popüler olanlarındandır. 0,5 ila 1 ml kadar uygulanabilmektedir. İşlemden önce acı hissini minimuma indirmek için, dudaklarınıza lokal anestezik bir krem sürülebilir. Sonrasında, doktorunuz minik enjeksiyonlar ile düşük dozlarda yavaş ve dikkatli bir şekilde enjeksiyon işlemini tamamlar.

İşlem ortalama 15-20 dakika kadar sürer.

İşlem sonucundan memnun kalınmaması halinde dudaklara, Hyaluronidaz adı verilen, hiyalüronik asidi parçalamak için kullanılan bir madde enjekte edilerek dudak dolgusunun doğal yıkımı hızlandırmak ve Hyalüronik asitin kısa sürede dudaklardan kaybolmasını sağlamak mümkündür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir